inscriere

TABARA MULTI-ADVENTURE ZARNESTI 1

25-07-2021 - 30-07-2021

9-12 ani


inscrie-te acum

15 locuri disponibile

Descriere generala

Tabara este dedicata copiilor intre 9-12 ani si are scopul de a oferi un program integrat de aventura outdoor si dezvoltare personala. Printre activitatile sportive din tabara enumeram drumetii in masivul Piatra Craiului, ateliere de supravietuire in natura, jocuri si activitati outdoor (menite sa stimuleze abilitati cum ar fi: echilibrul, tenacitatea, viteza de reactie, lucrul in echipa), cat si alte activitati educative si distractive.

Alaturi de programul sportiv, programul de dezvoltare personala are scopul de a dezvolta abilitatile de comunicare si relationare, de a stimula curiozitatea si creativitatea si de a intregii educatia formala primita la scoala, prin activitati non-formale, personalizate special de catre trainerii nostri pentru programele de tabara.

Programul taberei are scopul de a stimula spiritul de cunoastere si descoperire al copiilor si de a-i invata importanta naturii si a sportului cat si importanta provocarilor sociale, in dezvoltarea lor actuala si ulterioara.

Locatie - Zarnesti - Plaiul Foii

Tabara se va desfasura in Zarnesti – Plaiul Foii. Vom fi cazati la Pensiunea 7 Crai, chiar la baza Muntiilor Piatra Craiului, inconjurati de un peisaj superb si de o poiana ca-n povesti.

Am ales aceasta locatie datorita amplasarii ei, a zonei care ne inconjoara cat si a posibilitatilor multiple de a ne desfasura activitatile.

Program Outdoor

Prin acreditarea Progressive Sports la organizatiile mondiale American Camp Association si International Camping Fellowship beneficiem de cele mai moderne resurse si informatii in conceperea programelor taberei. Programele sunt menite sa stimuleze procesul de invatare si dezvoltare prin experiente directe folosind activitati diverse.

1. Activitati introductive:

 • Regulamentul si programul taberei
 • Impartirea pe echipe a copiilor
 • Crearea unei identitati a echipelor: nume, steag, dansul reprezentativ
 • Parada echipelor

2.Activitati multi-adventure

 • Drumetie pana la Pestera Coltii Chiliilor: Copiii vor porni in drumetie si vor dezlega indicii despre misterele si legendele Muntilor Piatra Craiului. Pentru a afla toate indiciile copiii  vor invata care sunt punctele cardinale si cum sa se orienteze in functie de ele pe harta.)
 • Escalada pe stanca: Plecam intr-o excursie pana la Prapastiile Zarnestilor unde copiii se vor catara fiind impartiti in echipe. Pe masura ce vor urca, copiii vor primi puncte in anumite zone cheie ale traseului.
 • Aqua Park: tobogane si trambuline la Paradisul Acvatic
 • Mini-olympics: Mini-olimpiada sportiva contine diferite probe atat atletice (alergare, stafeta, jocuri de echilibru, jocuri de rapiditate in reactie, exercitii de “ski training”) cat si sportive (inot, fotbal) cu grade diferite de dificultate in functie de abilitatile fizice ale copiilor. Copiii vor concura in echipa pentru a castiga cupa “Mini-Olympics” castigata in urma punctajelor pe echipa.
 • Traseu cu obstacole: Copiii vor fi impartiti pe grupe si vor parcurge un traseu cu obstacole in padure. Traseul va avea aproximativ 300 m lungime si va avea diferite obstacole: sarituri peste copac, cauciucurile, aruncarea grendei, lemnele, jaloanele, bidonul de apa, panza de paianjen, schiurile, puntea indiana etc.

3. Activitati outdoor

 • Supravietuire & Capture the flag: In cadrul echipelor, copiii invata cum sa-si construiasca un adapost in padure folosindu-se de crengi, muschi si frunze. Pentru a crea o experienta distractiva, copiii se vor  juca Capture the Flag, un joc de strategie in care fiecare adapost va avea un steag care poate fi cucerit de celelalte echipe.
 • Tir cu arcul: Copiii vor fi impartiti in grupe si vor avea mai multe incercari de a nimeri mijlocul tintei cu sagetile.
 • The Color Run: Copiii vor alerga pe un traseu montan de aproximativ 1 km, care va fi amenajat in padurea de langa pensiunea noastra. Pe parcursul traseului vor exista puncte cheie in care vor fi intampinati de o baie de culori.
 • Trasee de jocuri tematice: Angry Bids, Star Wars sunt printre jocurile tematice de strategie ce vor antrena atentia si modul de cooperare al copiilor intr-o maniera distractiva folosindu-ne de povesti. Jocurile se vor desfasura pe echipe, in diferite runde.

4. Activitati indoor

 • Social Evenings: Neon party, Boardgames, Team challenges. Pe parcursul taberei vom organiza seri tematice in care copiii se vor distra cu nuante fosforescente pe ritmuri de electro, disco, rock etc. De asemenea isi vor exersa creativitatea si spontaneitatea in jocurile de tip boardgames si concursuri de curiozitati si provocari.
 • Let’s have some fun!: sunt activitati dinamice cu rolul de a intari comunicarea interpersonala la nivelul grupului si diminuarea inhibitiilor copiilor. Activitati: improvizatie, stand-up comedy, pictura cu piciorul, concurs de curiozitati.

5. Ultima seara

Copiii sunt premiati cu diplome si medalii pentru curajul de a parcurge probele intalnite in fiecare zi, castigand titlul de aventurier. In ultima seara vom aprinde focul de tabara si impreuna vom impartasi cele mai frumoase momente ale taberei.

Dezvoltare personala

Programele de dezvoltare personala au deja o traditie de 8 ani in cadrul taberelor de vara pe care le organizam. Am integrat aceste programe de dezvoltare personala in cadrul taberelor noastre pentru a incuraja importanta educatiei non-formale in procesul de crestere, educare si dezvoltare emotionala a copiilor inca de la varste fragede.

In fiecare dupa-amiaza in cadrul activitatilor si jocurilor de dezvoltare personala, copiii vor primi provocari interactive “quest-uri”, pe care le vor realiza in cadrul echipei sau individual. Activitatile si jocurile vor fi sustinute de trainerii Progressive Sports, copiii fiind impartiti pe grupe in cadrul activitatilor.

In activitatile desfasurate, ne vom concentra atentia pe:

 • Abilitati de lucru in echipa (prin cooperare si comunicare)
 • Abilitati de auto-prezentare (prezentari in cadrul grupului)
 • Abilitati de lidership si cooperare pentru constientizarea calitatilor fiecarui copil in parte
 • Indentificarea lucrurilor in comun la nivel de hobby si subiecte de discutie
 • Intarirea comunicarii interpersonale si diminuarea inhibitior( imbunatarirea increderii in sine)
 • Importanta motivarii colegilor in diferite situatii si rezultatele pozitive pe care aceasta o poate avea asupra grupului
 • Incurajarea creativitatii si a sponteneitatii prin indeplinirea unor misiuni neobisnuite, inedite
 • Exprimarea deschisa a parerilor despre experinetele traite in timpul taberei si a celorlalti participanti
 • Abilitati de rezolvare a problemelor/ conflictelor intre participanti (prin simulari distractive)
 • Dezvoltarea gandirii logice necesara pentru rezolvarea eficienta unor activitati

Bagaj necesar

Pentru a va usura munca in pregatirea bagajului copilului dumneavostra am venit cu cateva sfaturi pentru dumneavoastra:

 • Nu incarcati bagajul cu articole de imbracaminte nepotrivite sezonului sau obiecte complet inutile pentru o tabara la munte.
 • O lista cu inventarierea hainutelor copilului ar fi binevenita deoarece acestea se pot incurca foarte usor.
 • De asemenea va sfatuim sa ii puneti in bagaj si cateva medicamente pentru raceala sau gripa, constipatie etc., medicamente care i-au fost administrate in trecut si pentru care nu prezinta vreo alergie.
 • Va sugeram sa nu le dati copiilor console de jocuri portabile, laptopuri etc., deoarece acestea pot fi pierdute si pot distrage atentia copilului de la jocurile de cabana. Aceste obiecte pot fi confiscate de catre organizator in cazul in care ingreuneaza buna desfasurare a taberei.
 • In continuare aveti lista cu lucrurile care nu ar trebui sa lipseasca din bagajul copilului:
 1. rucsac (maxim 25 de litri – care va fi folosit pentru drumetii)
 2. bocanci/ghete de munte (se recomandă o a doua pereche de încălţăminte de tip sport)
 3. pantaloni lungi (de preferinţă din material de foiţă, doc, polar etc.)
 4. pantaloni scurţi
 5. tricouri (1/zi)
 6. hanorac contra vântului (eventual unul de rezervă) + un pulover, polar etc.
 7. haină pentru seară
 8. ciorapi bumbac (1 pereche/zi)
 9. trening
 10. şapcă, ochelari pentru soare
 11. crema protectie solara
 12. lenjerie intimă
 13. pijama
 14. pelerină de ploaie
 15. şlapi sau papuci de casă
 16. bidon pentru apă (din plastic, maximum 1 litru)
 17. trusă de toaletă
 18. medicamente – pentru copiii cu probleme de sănătate (acestea se vor administra sub supravegherea medicului taberei)
 19. Prosoape
 20. Masti pentru interior si exterior + sticluta dezinfectant proprie

Galerie

Intrebari si raspunsuri

Inscriere in tabara se face completand formularul de inscriere, cu toate datele cerute, din sectiunea: https://www.progressivesports.ro/inscriere

Ulterior va vom trimite prin email-ul specificat de dvs. in formular, detaliile pentru rezervarea locului.

Rezervarea ferma a locului in tabara se face prin plata unui avans in valoare de 300 lei/copil in contul pe care vi-l vom specifica prin email.

Va rugam sa specificati numele complet al copilului si perioada taberei in care vreti sa il inscrieti, in sectiunea “Detalii” din ordinul de plata (OP).

Actele necesare pentru inscrierea in tabara sunt:

 1. Adeverinta medicala de la medicul de familie cu mentiunea “apt pentru efort”
 2. Aviz epidemiologic
 3. Regulamentul de participare in tabara (pe care vi-l vom trimite prin email). Acesta trebuie citit si semnat.

Toate actele se aduc in original fie la intalnirea din Gara de Nord la plecarea in tabara, fie direct la pensiunea/hotelul unde se tine tabara.

In cazul in care din motive ce tin de imprejurari neprevazute copilul nu poate participa in tabara, avansul de 300 de lei se va fi transferat pentru o alta tabara din sezonul care urmeaza. Avansul nu este returnabil, dar, in cazuri exceptionale, putem face si acest lucru.

Daca din motive neprevazute initial copilul este nevoit sa plece mai devreme din tabara atunci va vom achita diferenta zilelor ramase, in termen de maxim 7 zile.

Tabletele nu sunt permise in tabara.

Nu putem sa restrictionam comunicarea dintre dvs. si copilul dvs., asa ca daca considerati ca este necesar sa ii dati un telefon mobil prin care sa comunice cu dvs. atunci noi nu avem nimic impotriva acestui lucru.

Comunicarea dintre dvs. si copil (in cazul in care nu are telefon mobil) se face prin telefonul coordonatorului taberei.

Copiii vor sta in camere cate minim 2 si maxim 4 persoane (in cele mai multe cazuri vor sta cate 3 in camera). Daca se doreste o exceptie de la aceasta regula, pentru cazuri speciale, atunci putem sa indeplinim si aceasta cerinta, in masura gradului de ocupare a pensiunii/hotelului.

Meniul este alcatuit din alimente sanatoase si este adaptat la nivelul de varsta al participantilor.

Nu vom avea sucuri acidulate si alimente semi-preparate, ci doar mancare sanatoasa.

Avem deasemenea pentru copii si suplimente pe partie: biscuiti, ceai, ciocolata etc.

Copilul nu are nevoie de bani suplimentari din cauza ca tot ce va avea nevoie va avea din partea organizatorilor.

Copiii nu sunt lasati sa-si cumpere dulciuri/sucuri de la magazin.

Toate costurile suplimentare taberei (daca este cazul) le vom regla doar cu dvs. la inceputul sau la sfarsitul taberei.

In majoritatea taberelor asiguram si transportul dus-intors al copiilor in tabara. Locurile din care organizam transportul sunt Bucuresti si Ploiesti.

Transportul poate fi inclus in pret sau contra cost (va rog sa verificati oferta pentru aceste detalii).

Transportul se face, de regula, cu trenul (pentru: siguranta copiilor, evitarea traficului si blocajelor specifice DN1, libertate de miscare, inchegarea grupului etc.) si cu microbuzul din gara pana la pensiune/hotel.

In anumite conditii transportul este organizat si cu microbuzele noastre sau cu un transportator (grupuri mai mari).

Toate bagajele (trolere, genti, rucsaci, echipament de schi, biciclete etc.) este transportat cu microbuzul nostru, separat fata de transportul copiilor cu trenul. Copiii nu vor avea la ei decat un rucsac mic cu un sendvis, apa, fructe, jucarii, o carte etc. Toate bagajele mari le vom transporta noi direct la pensiune/hotel cu microbuzul.

In cazul in care nu este zapada in perioada in care este programata tabara, atunci tabara va fi mutata in alta perioada din acelasi an.

Daca tabara este in vacanta de iarna, atunci perioada in care se va muta va fi tot una de vacanta. Acest lucru nu s-a intamplat in ultimii ani din cauza ca statiunile unde sunt organizate taberele dispun de tunuri cu zapada artificiala, care suplinesc lipsa zapezii naturale.

In cazul in care tabara nu se poate amana intr-o alta perioada convenabila pentru dvs., atunci avansul ramane valabil pentru o alta tabara organizata de noi din acelasi sezon sau din urmatorul sezon.

Programele outdoor (activitati, schi etc.) sunt adaptate la nivel de varsta si de conditie fizica al participantilor.

Programele sunt facute in asa fel incat toti copiii sa poata face fata intensitatii activitatilor.

Programul de dezvoltare personala este adaptat la nivelul de varsta al participantilor. Activitatile sunt gandite in asa fel incat toti copiii pot intelege si participa la activitati. Programele sunt sustinute de catre trainerii nostri acreditati si cu o mare experienta in acest domeniu.

Limba cu care vom interactiona cu copiii este romana. Daca in tabara sunt copii de alta nationalitate atunci vom comunica cu acestia in limba engleza.

Pentru taberele cu specific de limba engleza, comunicarea se va face in limba engleza.

Majoritatea taberelor sunt destinate inscrierilor individuale. In cele mai multe cazuri nu alaturam inscrierile individuale cu cele de grup. Daca acest lucru se intampla va vom anunta inainte de momentul inscrierii.

Avem unele perioade care sunt destinate si grupurilor. In general, perioadele pentru acestea nu sunt afisate public pe site-ul nostru. Avem constant grupuri de la gradinite si scoli particulare romanesti cat si de la scoli internationale/europene.

Daca doriti sa faceti o cerere de oferta pentru o perioada/grup anume va rugam sa completati formularul din sectiunea Programe Scolare.

TABARA MULTI-ADVENTURE ZARNESTI 1

25-07-2021 - 30-07-2021


1650 lei

inscrie-te acum

Observatii

Participarea in tabara a copiilor se va face in baza testului negativ RT-PCR, recoltat cu aprox 48 h inainte de plecarea in tabara.

 • Transportul dus-intors Bucuresti-Zarnesti NU este asigurat in acest pret.
 • Transportul poate fi individual, asigurat de catre parinti sau in functie de situatia pandemiei, transportul va fi facut cu microbuze / tren. Acest aspect va fi stabilit cu 1-2 saptamani inainte de inceperea taberei in care este inscris copilul dumneavoastra.
 • Costul transportul va diferi in functie de locatia taberei, numarul de copii si de mijlocul de transport ales intre 100-160 lei/copil (dus-intors).