inscriere

DECORĂM OUĂ DE PAȘTE ÎN TABĂRĂ – TEHNICA ȘERVEȚELULUI

 

Anul acesta va fi un Paște altfel pentru noi toți. Cu siguranță au fost ani în care ne doream să ne petrecem mai mult timp împreună cu copiii, să ne jucăm cu ei sau să bucătărim, dar timpul poate nu a fost mereu de partea noastră. Acum însă, pentru ca stăm acasă, avem timp pentru toate aceste activități care odinioară pareau foarte greu de realizat.

Această sărbătoare aduce cu ea numeroase tradiții și obiceiuri, însă cel mai răspândit obicei este vopsirea/decorarea de ouă in diferite culori, modalități și tehnici.

Ca toată lumea și noi ne pregătim în această perioada de decorarea ouălor și o dată cu asta gândul ni s-a îndreptat către copii și către distracția din taberele de Paște.

Acum un an, în această perioada ne pregateam să decoram, cu mic cu mare, oua cât mai frumoase și creative pe care la sfârșitul taberei, în Vinerea Mare, să le ducem cu mândrie acasă la părinți. Nu uitam totodată că în această perioadă anul trecut am avut parte de zilele excelente de schi și soare în Valea Soarelui, unde am simtit cum e sa trăiești două anotimpuri în aceeași zi și să te bronzezi înconjurat de zăpadă și pârtii libere.

Asadar dacă vreți să dați o notă artistică și distractivă pregătirii ouălor anul acesta vă propunem în cele ce urmeaza varianta de decorare a ouălor pe care copiii au făcut-o în tabara de Paște de anul trecut; o metodă simpla, cu un rezultat asigurat de copii – TEHNICA ȘERVETELULUI, unde ai nevoie doar de puțin timp și de multă bună dispoziție. Ouăle decorate cu șervețele vesele sunt foarte ușor de făcut de către toți copiii și sunt în același timp foarte arătoase.

Totodată e bine de știut că drept adeziv se folosește albuș de ou, care nu reprezintă nici un pericol pentru copii.

De ce avem nevoie pentru tehnica șervețelului?

  • Ouă fierte (de preferat albe)
  • O pensulă moale
  • Câteva albușuri de ou crud (în funcție de câte ouă avem)
  • Un bol
  • O forfecuța
  • Șervețele din hârtie cu cate mai multe straturi și cu modele preferate de copii

 

Cum procedăm?

Șervețele se taie în dreptunghiuri și se vor îndepărta straturile albe de hârtie, folosindu-se doar stratul colorat/imprimat.

Cu o pensulă moale, ungem oul fiert (care trebuie să fie uscat și cât mai cald/fierbinte) cu albuș, apoi aplicăm repede o bucată de șervețel. Pentru a se lipi complet aplicăm pe toată suprafața șervețelului albuș cu pensulă, fără să rămână goluri de aer și fără a rupe stratul de hârtie. Dacă însă se rupe aplicăm niște ”petice” pentru a rezolva situația 🙂

Ouăle decorate le lăsăm apoi la uscat aproximativ 3 ore la temperatura camerei.

Așa-i că-i simplu?

Mâine este din nou Joia Mare și din nou vom decora ouă pentru sarbatoarea de Paște, însă anul acesta vă așteptăm pe facebook și instagram cu un video și doi invitați surpriză.

Vă dăm întâlnire mâine să vedeți ce tehnică ușoară și creativă facem anul acesta! Stay tuned!